Robert-Jan Stoop en Thijs Hemmes maken de opbrengst voor Issoria bekend. (Video: Chris de Waard).

Pubquiz Slag om Leiden levert 44.000 euro op voor hospice Issoria

De grootste pubquiz van Leiden heeft dinsdagavond 44.000 euro in het laatje gebracht voor hospice Issoria. De negende ‘Slag om Leiden’ had eigenlijk al in 2020 plaats moeten vinden, maar kon twee jaar op rij niet doorgaan vanwege de coronamaatregelen. Dat betekende in die jaren een flinke strop voor het Leidse hospice aan de Burggravenlaan.

Gisteren verliep weer als vanouds. Om 17.00 uur stroomde Societeit Minerva vol. Letterlijk, want met 67 teams kwamen er 335 deelnemers naar de Breestraat. Plus nog eens 120 vrijwilligers. “En zonder hen kunnen we dit natuurlijk nooit organiseren”, zegt bestuurslid Nikos van Aelst. Voor alle aanwezigen werd eerst een eenvoudige, doch voedzame maaltijd bereid door de keukenbrigade van Minerva onder leiding van Tom Holswilder. Op de kaart het inmiddels traditionele ‘Slag om Leiden’-driegangenmenu, bestaande uit een soepje, schnitzel met aardappelblokjes en gemengde groente met een bavarois als toetje.

Aansluitend begon de quiz. Via een iPad kreeg elk team talloze vragen over Leiden voorgeschoteld die op een hele series locaties binnen Minerva, maar ook bij het naastgelegen mboRijnland-gebouw beantwoord moesten worden. Thema was dan ook ‘Terug naar School’. Het leverde een voor de hand liggende winnaar op. Het Bonaventura College Leiden met 189 punten. Tweede werd gastheer Minerva met 178 punten en Prima Management eindigde op plek 3 met 172 punten.

De deelnemende teams zorgden gezamenlijk voor een opbrengst van 43.022 euro. Minerva rondde dat bedrag naar boven af tot 44.000 euro. Volgend jaar is het tweede lustrum van de Slag om Leiden en bij die tiende editie belooft de organisatie alvast extra groot uit te pakken.

Advertentie

Leiden Maatschappij Slag om Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×