IJsbrand Terpstra. (Foto: Sleutelstad).

Serie van Sleutelstad over gemeentepolitiek genomineerd voor mediaprijs

De serie ‘Afrekenen met vier jaar gemeentepolitiek‘ van Sleutelstad is genomineerd voor een ‘Lokale Media Award’ (LMA) in de categorie ‘Nieuws en achtergronden’. De serie, gemaakt door journalist IJsbrand Terpstra, had als doel om voor de gemeenteraadsverkiezingen van dit jaar vooruit te blikken en anderzijds ook om de balans op te maken van de afgelopen vier jaar.

Terpstra sprak voor zijn serie twaalf lijsttrekkers uit Leiden. “Ik vind dat er in de politiek te vaak vooruit wordt gekeken en te weinig wordt teruggeblikt. In deze serie wilde ik daar wat aan doen en ik vind het mooi dat de jury van de Lokale Media Awards dat ook is opgevallen”, aldus Terpstra. De jaarlijkse uitreiking van deze prijzen van en voor de lokale omroepsector wordt georganiseerd door de stichting Nederlandse Lokale Publieke Omroepen (NLPO).

Na twee selectieronden zijn bijna tweehonderd inzendingen teruggebracht tot negentien nominaties in vijf categorieën. Terpstra: “De nominatie op zich is al een waardering voor al het werk dat er in de serie is gaan zitten, nu ben ik vooral benieuwd wat er in het juryrapport over de serie staat.”

Journalistieke groei
Wethouder Yvonne van Delft (GroenLinks) reageert enthousiast: “Wat een mooie erkenning. Ook voor het Mediafonds.” De serie is mede tot stand gekomen door financiering uit het Leids Mediafonds. Rik van de Westelaken van de media awards reageert: “In de lokale journalistiek is veel gebeurd het afgelopen jaar. Als jury hebben we gezien dat niveau gestegen is – er is geïnvesteerd in de journalistieke groei en dat werpt zijn vruchten af.”

Op dit moment zijn er 234 lokale publieke omroepen in Nederland actief met ruim 500 professionals en meer dan 20.000 vrijwilligers. Tijdens de uitreiking van de Lokale Media Awards wordt ook de award voor Omroepvrijwilliger van het Jaar uitgereikt. Een van de vijf kandidaten is Rik Visser, redacteur bij Omroep Sleutelstad. De feestelijke prijsuitreiking vindt plaats op vrijdag 10 juni in Hilversum.

Advertentie

Leiden Maatschappij Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×