Lijsttrekker Thijs Vos van Partij Sleutelstad in de studio bij IJsbrand Terpstra. (Foto: Reanne van Kleef).

Kijk vanaf vanavond elke dag naar 'Afrekenen met vier jaar politiek'

De afgelopen vier jaar bestuurden D66, GroenLinks en de PvdA de stad. Hebben zij waargemaakt wat ze in 2018 beloofden? Welke besluiten hebben het niet gehaald en welke partijen zijn daarvoor verantwoordelijk? Dat zie je vanaf vanavond elke dag om 20.00 uur op Sleutelstad TV in ‘Afrekenen met vier jaar gemeentepolitiek’.

Tot aan de verkiezingen op 14, 15 en 16 maart legt journalist IJsbrand Terpstra elke avond een andere lijsttrekker het vuur aan de schenen. De verkiezingen zijn namelijk hét moment om kritisch terug te blikken op de afgelopen raadsperiode. Is de kritiek dat Leiden zich diep in de schulden heeft gestoken bijvoorbeeld terecht? En waarom komt er een woontoren van 115 meter, terwijl dat in geen enkel verkiezingsprogramma stond?

De gesprekken zijn voorbereid op basis van oude interviews, stemuitslagen in de gemeenteraad en de verkiezingsprogramma’s van vier jaar geleden. In de interviews wordt ook gekeken naar cijfers van onder meer de Leidse stadsenquête en het CBS met als belangrijkste vraag: hoe heeft het gevoerde beleid uitgepakt in de praktijk?

Het programma wordt vanaf vanavond dagelijks uitgezonden om 20.00 uur en tot de volgende uitzending meerdere keren herhaald. Na uitzending zijn de uitzendingen ook terug te kijken via de website.

Uitzendingen
Donderdag 3 maart: Marcel Terlouw (KlimaatActieNu) & Mitchell Wiegand Bruss (Studenten voor Leiden)
Vrijdag 4 maart: Pritti Rana (Leiden Participieert)
Zaterdag 5 maart: Pieter Krol (ChristenUnie)
Zondag 6 maart: Thijs Vos (Partij Sleutelstad)
Maandag 7 maart: Antoine Theeuwen (SP)
Dinsdag 8 maart: Martine van Schaik (Partij voor de Dieren)
Woensdag 9 maart: Julius Terpstra (CDA)
Donderdag 10 maart: Abdelhaq Jermoumi (PvdA)
Vrijdag 11 maart: Maarten de Crom (VVD)
Zaterdag 12 maart: Ashley North (GroenLinks)
Zondag 13 maart: Fleur Spijker (D66)

Sleutelstad TV is in Leiden en omgeving te ontvangen op kanaal 46 van Ziggo en kanaal 1421 van KPN. Online kijken kan via www.sleutelstad.nl/tv. Uitzending gemist? Terugkijken kan via de programmapagina van ‘Afrekenen met vier jaar gemeentepolitiek‘.

De research voor dit programma is mogelijk gemaakt door het Leids Mediafonds.

Leiden Politiek Gemeenteraadsverkiezingen 2022


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×