Prinses Amalia na het behalen van haar diploma. (Foto: RVD).

Amalia gaat niet in Leiden studeren

Prinses Amalia treedt niet in de voetsporen van haar vader en oma als het om studiekeuze gaat. Ze heeft besloten om na de zomer in Amsterdam te gaan studeren en laat Leiden daarmee links liggen. Zowel koning Willem-Alexander, prinses Beatrix als prinses Juliana brachten hun studietijd in de Sleutelstad door en waren lid bij (een voorloper van) studentenvereniging Minerva.

“Hare Koninklijke Hoogheid de prinses van Oranje start het aankomende collegejaar aan de Universiteit van Amsterdam met de bachelor Politics, Psychology, Law and Economics”, laat de Rijksvoorlichtingsdienst maandag weten. Amalia heeft de aanmeld- en selectieprocedure van de studie afgelopen jaar doorlopen en kan na de zomer dus beginnen. Vanaf september gaat ze in een studentenhuis in de hoofdstad wonen.

De afgelopen jaren werd er in Leiden al hardop gefantaseerd over de studiekeuze van Amalia. De studententijd van koning Willem-Alexander eind jaren tachtig staat menig Leidenaar nog goed voor de geest. De koning studeerde geschiedenis aan de Universiteit Leiden en woonde in een studentenhuis aan het Rapenburg. Net als zijn moeder en oma koos hij ervoor om bij het corps te gaan en lid te worden van Minerva.

Leiden Maatschappij


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×