Van links naar rechts onderhandelaars Abdelhaq Jermoumi (PvdA), Fleur Spijker (D66), Julius Terpstra (CDA) en Ashley North (GroenLinks) met rechts van hen formateur Gerdo van Grootheest (Foto: PR).

Beleidsakkoord voor Leiden van GroenLinks, D66, PvdA en CDA rond

GroenLinks Leiden, D66 Leiden, de PvdA Leiden en het CDA Leiden zijn het eens geworden over het beleidsakkoord, de kandidaat-wethouders en de daarbij behorende portefeuilleverdeling. Formateur Gerdo van Grootheest heeft hierover een brief aan de gemeenteraad gestuurd. De formatie van het Leidse college is hiermee in de laatste en afrondende fase gekomen.

De vier partijen willen het gesloten beleidsakkoord op woensdag 8 juni presenteren. Daarbij zijn ook de kandidaat-wethouders aanwezig. Het debat in de raad en de installatie van de nieuwe wethouders wordt op donderdag 16 juni gehouden.

In deze afrondende fase wordt de burgemeester in de gelegenheid gesteld om te reageren op het akkoord en krijgen de oppositiepartijen een terugkoppeling over de input die zij eerder voor het akkoord hebben geleverd. In deze fase wordt er ook een integriteitsonderzoek naar de kandidaat-wethouders gehouden.

De formateur heeft met zijn brief aan de raad ook zijn werkzaamheden voor de formatie in Leiden beëindigd.

Leiden Politiek Gemeenteraadsverkiezingen 2022


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×