Waar sta ik voor: Tineke Hoogeboom van GroenLinks Leiden

Sleutelstad publiceert samen met de Leidse fotograaf Hans van Egdom wekelijks een portret van een van de nieuwe raadsleden uit Leiden en omgeving onder de titel ‘Waar sta ik voor’. Het is een vervolg op deel één van deze serie waarin we kennismaakten met kandidaten die bij de gemeenteraadsverkiezingen vrijwel zeker een zetel zouden behalen.

Deze week is het de beurt aan Tineke Hoogeboom die met 391 voorkeurstemmen voor GroenLinks Leiden in de raad werd gekozen.

Vera Brouwer sprak in Politiek071 met Tineke Hoogeboom van Groenlinks Leiden.

“Ik heb gekozen voor de manege Moedig Voorwaarts, omdat dit een plek is waar ik heel wat uurtjes heb doorgebracht. In de kantine of buiten in het zonnetje, terwijl mijn dochter ponyrijles kreeg.” Voor Hoogeboom is de manege een mooi voorbeeld van ‘iedereen telt’. “Mijn dochter is geboren met een cerebrale parese, wat fysieke en mentale gevolgen voor haar heeft. Een prachtmens, maar haar jeugd vond plaats in een ‘hoekje’ van de maatschappij; speciaal onderwijs bijvoorbeeld waar kinderen uit de gehele regio naar school gaan dus er bijna geen sprake is van na school met elkaar spelen.”

Hoogeboom: “Als kennissen vroegen waar mijn kind naar school ging, en het antwoord was ‘De Thermiek’, wist niemand waar dat was. Terwijl de school in Leiden is gevestigd. Gelukkig ontdekten wij Manege Moedig Voorwaarts op de Wassenaarseweg. Een manege waar ook mensen met een ‘beperking’ (raar woord) paard kunnen rijden. Zij krijgen daar extra hulp. Tegenwoordig gaat ze er zelfstandig op de fiets naar toe en komt ze lekker vies en glunderend weer thuis.”

Advertentie

Leiden Politiek Gemeenteraadsverkiezingen 2022


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×