Thijs Vos wil dat inwoners veel beter worden betrokken bij de politieke besluitvorming. (Foto: Hans van Egdom).

Waar sta ik voor? Thijs Vos van de Partij Sleutelstad

Nu de stemmen geteld zijn en de nieuwe gemeenteraden zijn geïnstalleerd, publiceert Sleutelstad samen met de Leidse fotograaf Hans van Egdom wekelijks een portret van een van de nieuwe raadsleden uit Leiden en omgeving onder de titel ‘Waar sta ik voor’. Het is een vervolg op deel één van deze serie waarin we kennismaakten met kandidaten die vrijwel zeker een zetel zouden behalen.

Deze week is het de beurt aan Thijs Vos. De fractievoorzitter van de Partij Sleutelstad draait al een paar jaar mee in de Leidse gemeentepolitiek, maar dat was als duoraadslid. In maart werd hij verkozen tot raadslid en de fractie schoof hem vervolgens naar voren als voorzitter. Maarten Kersten die dat de afgelopen jaren was, deed een stapje terug, maar blijft wel raadslid.

Hidde van Slooten sprak in Politiek071 met Thijs Vos van de Partij Sleutelstad.

Thijs Vos koos als locatie om zich te laten portretteren voor het Roomburgerpark. Het park waarover vorig jaar het referendum is gehouden. “Mijn ideaal is dat iedere Leidenaar een (gelijke) stem heeft in de belangrijke besluiten over de stad en de ontwikkelingen in hun eigen buurt. Zowel via betekenisvolle inspraak en participatie aan de voorkant als door over belangrijke beslissingen desgewenst het laatste woord te hebben.”

Advertentie

Leiden Politiek Waar sta ik voor


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×