(Foto: Sleutelstad).

Wybren van Haga (BVNL) wil Doorbraak laten verbieden

Tweede Kamerlid Wybren van Haga (BVNL) heeft geen goed over voor de links-radicale actiegroep Doorbraak die eerder deze week het Indië-monument heeft ingepakt in vuilniszakken. Het beeld hoort volgens Doorbraak namelijk ‘op de afvalhoop van de geschiedenis’. In een serie Kamervragen roept Van Haga het kabinet nu op om Doorbraak en soortgelijke organisaties te verbieden.

Doorbraak zet volgens de BVNL-voorman aan tot strafbare feiten door op te roepen om de boel te vernielen. “De oproep tot een beeldenstorm, waarbij vernielzucht het uitgangspunt is, valt niet onder het recht om te demonstreren. Dat recht verspil je als je de boel gaat vernielen en anderen daartoe oproept.”

Van Haga: “Nu woke-fanaten compleet doorslaan en beelden, herdenkingsmonumenten, grafmonumenten, namen van straten en pleinen en ornamenten op gebouwen niet veilig meer zijn, vraag ik de minister van Justitie en Veiligheid om een extra strafmaat voor diegene die deelnemen aan deze vernielzuchtige beeldenstorm. Ook wil ik weten hoe politie en justitie verder gaan ingrijpen om dit zooitje ongeregeld een halt toe te roepen.”

Beelden beschermen
BVNL wil ook dat minister Dilan Yeşilgöz-Zegerius van Justitie en Veiligheid de beelden en andere objecten die doelwit zijn van de activisten gaat beschermen. Volgens Van Haga is dat hard nodig nu ‘vernielzucht de nieuwe mores is bij doorgeslagen woke-fanaten’. Ook wil hij weten wat politie en justitie gaan ondernemen om de acties aan banden te leggen.

Om 17.00 uur in Nieuws071 op radio en televisie meer aandacht voor de oproep van Doorbraak. Dan reageert de Stichting Federatie Indische Nederlanders en is er ook een reactie van de gemeente Leiden beschikbaar.

Leiden Maatschappij Leidse Beeldenstorm


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×