Meindert Stolk (CDA) met vertegenwoordigers PLNT Leiden en Stichting LBSP. (Foto: PR provincie Zuid-Holland).

Leiden Bio Science Park krijgt 750.000 euro van provincie

Het Leiden Bio Science Park krijgt 750.000 euro van de provincie Zuid-Holland voor innovatieve projecten. Het bedrag wordt verdeeld over drie bedrijven en instellingen: PLNT Leiden, Stichting LBSP en Ncardia Services BV. Het bedrag is bedoeld om de “sterke positie van de campus” verder uit te bouwen, aldus de provincie. “De bedrijven zorgen voor meer meer samenwerking tussen ‘innovatieve’ ondernemers en onderzoekers.”

“Innovatie en kennisdeling is nodig voor een toekomstbestendige economie”, zegt gedeputeerde Meindert Stolk (CDA). “We versterken innovatiekracht door het bij elkaar brengen van de kennis van onderzoekers, innovatieve ideeën van de ondernemers en ondersteuning van de overheden. Ik ben blij dat PLNT Leiden, Stichting LBSP en Ncardia Services BV daar met een subsidie uit de campusregeling aan gaan bijdragen.”

De bedrijven
PLNT Leiden heeft 275.000 euro ontvangen voor een project om startups te laten samenwerken om zo de eigen zichtbaarheid te vergroten, om te werken aan een oplossing om talent aan te trekken, nieuwe bedrijven in de markt te zetten en investeerders te vinden.

Stichting LBSP heeft 192.000 euro gekregen om een ontmoetingsplek te creëren waar iedereen welkom is om mee te doen en te denken met startups in de Life Sciences en Health sector. De bedoeling is om bezoekers van het Leiden Bio Science Park meer te betrekken bij onderzoek en andere activiteiten op de campus. De ontmoetingsplek wordt gehuisvest in museum Naturalis.

Ncardia Services BV heeft 283.000 euro ontvangen om stamceltechnologie toegankelijk te maken voor de industrie. De bedoeling is om het proces om medicijnen te ontwikkelen effectiever, betrouwbaarder en efficiënter te maken.

Economie Leiden Maatschappij


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×