De ingang van De Ananas in aanbouw. (Foto's: Roeland van Wely).

Dag van de Bouw: kijkje in de keuken bij nieuwbouwproject De Ananas

Een bezoek aan het nieuwbouwproject De Ananas op de Dag van de bouw levert niet alleen mooie foto’s op, maar geeft bouwers de gelegenheid om over hun vak te vertellen. Ook de nieuwe Leidse bouwwethouder Julius Terpstra (CDA) kwam kijken en liet zich rondleiden door het bouwbedrijf achter De Ananas.

“Eigenlijk is het heel lelijk zo’n bouwproject, maar tegelijkertijd ziet het er heel mooi uit. Ik probeer me voor te stellen hoe het eruit komt te zien als mijn dochter straks woont”, vertelt een van de bezoekers, Hartman Oud. “Het is interessant om te zien wat er allemaal komt kijken als je zo’n groot gebouw neerzet”, vult Tinneke Boogert aan. “Je ziet nu bijvoorbeeld nog buizen die straks zijn weggewerkt.”


De Dag van de Bouw in Nieuws071

Er kwam zaterdag een divers publiek af op de open dag van De Ananas, het nieuwbouwproject aan de Lammenschansweg. Het bouwbedrijf achter het project had een poffertjeskraam neergezet met gratis poffertjes en er was voor drinken gezorgd. Kinderen lieten zich schminken en speelden op een luchtkussen op de binnenplaats. Ze konden ook oefenen met bouwactiviteiten, bijvoorbeeld met het aanbrengen van sierstrips.

Tekst loopt door onder foto

Demonstratie aanbrengen steenstrips.

“Ik werk voor LT Afbouw B.V., een stukadoorsbedrijf uit Lisse”, vertelt Jeroen van Iperen. Hij vertelt over zijn vak. “Hier op De Ananas brengen we een dik pakket isolatie aan. Dat varieert van zes centimeter tot zesendertig centimeter. We werken het af met steenstrips. We hebben hier voor de Dag van de Bouw drie demonstraties klaargezet. Kinderen kunnen zelf sierstrips plakken. Het is een stukje reclame voor ons bedrijf, maar we willen ook de kinderen enthousiast maken. We komen handen tekort in de bouw.”

Ruwbouw
“We hebben prachtig weer en we hebben een goede opkomst”, vertelt Wouter de Wolff van De Raad Bouw, het bouwbedrijf achter De Ananas. “We hebben de Dag van de bouw gecombineerd met een kijkdag voor kopers, zodat mensen die hier een woning gekocht hebben hun nieuwe woning al vast kunnen bekijken. Je kunt vandaag alle bouwfases zien. Voor een deel zijn we al begonnen met opleveren, maar een ander deel is nog ruwbouw. Daar moeten de betonnen wanden en muren nog gestort worden.”

Tekst loopt door onder foto

Voor de kinderen was er op het binnenterrein een springkussen.

Een opmerkelijke gast op het bouwterrein was wethouder Julius Terpstra (CDA). “Sinds afgelopen donderdagavond ben ik beëdigd als nieuwe wethouder voor wonen, bouwen en welzijn.  Je ziet hier de woningen, hoe het eruit gaat zien, en hoe er gebouwd gaat worden wat de technische snufjes zijn, wat ze doen aan voldoende groen en hoe de verkeersafhandeling gaat. Je wordt op zo’n dag gewoon eventjes bijgepraat en dat is heel interessant.”

“In Leiden hebben we een grote bouwopgave, dus er zal veel gebouwd gaan worden. Ik denk dat het goed is als de bouwplaatsen worden opengesteld voor alle Leidenaren”, aldus de wethouder. Zijn secretaresse had de dag na zijn benoeming meteen naar De Ananas gebeld met de mededeling dat hij langs wilde komen.

Advertentie

Duurzaamheid Economie Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×