Wethouder Paul Olthof (L) en directeur Piet Grootenboer DELTA Netwerk (Foto: Gemeente Zoeterwoude).

Glasvezel in Zoeterwoude stap dichterbij

De aanleg van glasvezel in Zoeterwoude is een stap dichterbij gekomen. Dinsdag hebben wethouder Paul Olthof en Delta Netwerk een samenwerkingsovereenkomst ondertekend die de aanleg van glasvezel in Zoeterwoude mogelijk gaat maken.

Vanaf 2019 is de gemeente al op zoek naar een partij die glasvezel in heel Zoeterwoude wil aanleggen. “De gemeente Zoeterwoude wil dat alle inwoners en ondernemers in de samenleving naar vermogen kunnen meedoen. Snel internet is daarbij heel belangrijk. Met deze overeenkomst brengen wij dat voor alle adressen in Zoeterwoude een stap dichterbij. Ook voor de adressen in het buitengebied”, aldus wethouder Olthof.

Delta is de enige glasvezel aanbieder die het aandurft om ook de dunbevolkte delen van Zoeterwoude van snel internet te voorzien.

Advertentie

Politiek Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×