Dave en Dima te gast bij Sleutelstad. (Foto: Roeland van Wely).

Vluchteling Dima (17) uit Oekraïne voert actie vanuit Voorschoten

Vluchteling Dima (17) en zijn begeleider Dave Destombes zien voedseltekorten in Dima’s vaderland Oekraïne. Ze zijn een inzamelactie begonnen. De vader van Dima is Nederlander en Dima spreekt zelf ook goed Nederlands. Sleutelstad sprak hem en Dave in het radioprogramma ‘De avond met Robbert‘ op de dinsdagavond.

“We verzamelen voor mensen die achter gebleven zijn in Kiev. Alles wat we ingezameld hebben gaan we straks brengen”, vertelt Dima. “Babyluiers en babyvoeding is het hoogst nodig, maar ook eten. Nadat ik gevlucht was, voelde ik dat ik iets moest doen om mijn achtergebleven landgenoten te helpen. Als ik daar niks kan doen, dan doe ik dat hier. We hebben al 900 euro op onze bankrekening. Dat had ik niet verwacht.”


Dave en Dima te gast in De avond met Robbert

Dima vertelt over het vluchten uit Oekraïne: “Het was een hele reis. We gingen eerst met de auto naar de grens van Oekraïne met Moldavië, maar we werden het land niet binnen gelaten. Vervolgens zijn we naar de grens met Polen gegaan. Daar kwamen we in een rij te staan van dertig kilometer. Het duurde ons vier dagen om door de rij te komen. We waren een week onderweg.”

Mensen kunnen nog spullen afleveren op locatie De Groene Kikker, Franse Halsplantsoen 10 te Voorschoten tussen 16.00 en 18.30 uur. De inzameling loopt van maandag 27 juni t/m zondag 3 juli. Ook geld is welkom. Voor meer informatie, zie de website www.voorschotenvoorelkaar.nl.

Maatschappij Politiek Voorschoten


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×