(Foto's: Chris de Waard. Video: Rik Visser).

Afschaffing slavernij herdacht bij museum Volkenkunde

Met een bijeenkomst in de tuin van Museum Volkenkunde werd donderdagmiddag in Leiden voor het tweede jaar op rij de afschaffing van de slavernij herdacht. Er waren toespraken, gedichten en muziek. Ook werd er een minuut stilte gehouden en legden verschillende organisaties een krans.

Het comité 30 juni – 1 juli organiseert de herdenking sinds vorig jaar en wil in 2023 groots uitpakken. Het is dan 150 jaar geleden dat de slavernij werd afgeschaft. De gemeente Leiden heeft al aangekondigd daar op een bijzondere manier bij stil te willen staan. Dat is opgenomen in het beleidsakkoord dan GroenLinks, D66, de PvdA en het CDA onlangs sloten. PvdA-wethouder Abdelhaq Jermoumi was donderdag een van de sprekers en hij beloofde zich sterk te zullen maken voor het monument waar de organisatoren al een tijd lang op vragen.

Morgen, zaterdag 1 juli, wordt op dezelfde locatie Songs of Freedom gehouden. Ook in het museum is tot en met 3 juli aandacht voor Keti Koti.

Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×