Presentatoren Bart Jan Westerduin en Paco Busteros León van Pilgrim Nation met in hun midden Brian Spapens van Lightning Leiden. (Foto: Gerry van Bakel).

Pilgrim Nation: aandacht voor alle grote Amerikaanse sport in seizoensslot

Basketbal, honkbal, ijshockey en American football, in de laatste uitzending van Pilgrim Nation van dit seizoen kwamen alle grote Amerikaanse sporten aan bod. De Leidse twist kwam van Brian Spapens. Zijn American football-team Lightning Leiden speelt dit weekend om de titel en promotie naar de eredivisie.

In het eerste kwart werd teruggeblikt op de finaleserie van de NBA. De Golden State Warriors wonnen hun vierde titel in acht jaar. Hoewel het team twee jaar geleden nog werd afgeschreven, waren ze in zes wedstrijden te sterk voor de Boston Celtics.

Kijk en luister hieronder de uitzending terug:

Presentatoren Bart Jan Westerduin en Paco Busteros León brengen elke maand de Amerikaanse sporten met een L:eidse twist.

Steph Curry werd de MVP (most valuable player) en voor coach Steve Kerr was dit de negende NBA-titel. Vijf keer als speler en vier keer als coach. Opvallend, bij de Warriors spelen vier spelers van wie de vader ook in de NBA heeft gespeeld.

Honkbal
Na de stadionklassieker (E 40 – Choices Yup) werd de aandacht verlegd naar de Major League of Baseball. De blessures van de Nederlanders Kenley Jansen en Ozzie Albies werden besproken en de stand van zaken in de competitie. De hele sterke Yankees, met daarachter een achttal teams die heel dicht bij elkaar zitten.

Het magische getal 56, het aantal wedstrijden dat Joe DiMaggio achter elkaar een honkslag sloeg is de heilige graal in de MLB. Het record staat al 81 jaar en staat bekend als unbreakable. Alleen Peter Rose kwam ooit een beetje in de buurt met 44 wedstrijden.

Stanley Cup
Daarna werd nog teruggekeken op de Stanley-Cup finals, want de Colorado Avalanche mogen zich, wederom in zes wedstrijden, kampioen van de NHL noemen.

Na het regionieuws meer aandacht voor de Stanley Cup en vooral voor de traditie dat elke speler 24 uur met de Stanley Cup mag doorbrengen. Er daar worden steeds meer truc uitgehaald om voor dat etmaal een  zo ‘bijzonder’ mogelijke situatie met de Cup te bedenken.

Ondertussen was ook vriend van de show Brian Spapens aangeschoven. Eerst om te praten over de laatste ontwikkelingen in de NFL en vooral het stoppen van Rob Gronkowski. Maar vooral om te vertellen over wedstrijd van Lightning Leiden, die op zaterdag 2 juli een promotiewedstrijd spelen voor een plek in de Nederlandse eredivisie van American football. Nu nog in zijn rol als offensive coördinator, maar volgend seizoen als hoofdcoach.

Nieuw seizoen
Daarmee kwam een eind aan het eerste seizoen van Pilgrim Nation bij Sport071. In september zijn presentatoren Bart Jan Westerduin en Paco Busteros León terug met een nieuw seizoen.

 

Leiden Sport Pilgrim Nation


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×