(Foto: Chris de Waard).

Provincie Zuid-Holland gaat protestvlaggen weghalen

De provincie Zuid-Holland gaat de boerenprotestvlaggen en spandoeken verwijderen die op verschillende plekken langs provinciale wegen, bruggen en kruispunten zijn opgehangen door verontruste boeren die zich zorgen maken over de stikstofmaatregelen van het kabinet.

Provinciebestuurder Frederik Zevenbergen roept iedereen op die iets heeft geplaatst bij de provinciale wegen om dat voor 5 augustus weg te halen. “Vlaggen en spandoeken die na 5 augustus nog hangen, halen wij als provincie weg”, zegt de gedeputeerde die onder andere verkeer in zijn portefeuille heeft. “We kiezen als provincie maar één kant en dat is die van verkeersveiligheid.”

Gedeputeerde Frederik Zevenbergen roept op om de vlaggen langs provinciale wegen voor 5 augustus te verwijderen.

De provincie komt nu in actie omdat afgelopen week een afgescheurde vlag op een rijdende auto terecht kwam. Zevenbergen: “En daar trekken we de grens. Het recht om te demonstreren is een groot goed in ons land, maar heeft wel grenzen. Waar de veiligheid van anderen in het geding komt, stopt dit recht. Hoe langer de vlaggen en spandoeken blijven hangen, hoe groter de kans dat deze op enig moment losraken en daarmee een gevaar zijn voor de verkeersveiligheid.”

Protestvlaggen die een direct gevaar vormden voor de verkeersveiligheid, bijvoorbeeld loshangende vlaggen, vlaggen die het zicht van camera’s blokkeerden of die het zicht op borden of verkeerslichten belemmerden, zijn al verwijderd.

De provincie Zuid-Holland verwacht dat de kosten die gemaakt moeten worden om alle vlaggen veilig te verwijderen oplopen tot tienduizenden euro’s.

Leiden Leiderdorp Maatschappij Oegstgeest Regio Voorschoten Zoeterwoude Vlaggenprotest boeren


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×