(Foto's: Chris de Waard).

Café l'Esperance hoopt snel weer open te gaan

Een van de oudste cafés van Leiden, l’Esperance in de Kaiserstraat, opent binnen enkele weken weer de deuren. Dat hoopt althans eigenaar Alexander van Nimwegen die de bruine kroeg per 1 juni overnam.

Hij vergat daarbij tijdig zelf een vergunning aan te vragen, waarop het café gedwongen de deuren moest sluiten totdat de papieren in orde zouden zijn. De periode die daarvoor staat is nu bijna afgelopen en als er geen obstakels zijn, kan het populaire café dus snel weer open.

Van Nimwegen heeft inmiddels van de nood een deugd gemaakt en de afgelopen weken gebruikt om de zaak een opfrisbeurt te geven. “We zijn een beetje aan het klussen. We hebben bedrading vervangen en hangt er een nieuwe monitor, zodat je bijvoorbeeld ook overdag een wedstrijd kunt kijken.” In grote lijnen blijft het café gewoon zoals het al een paar honderd jaar is.

Horecagroep
Voor de komende tijd zit Van Nimwegen nog vol plannen. Een daarvan is de invulling van het V&D-pand dat hij eind vorig jaar verwierf en waarvan enkele verdiepingen nog leeg staan. “Maar ik vind het sowieso leuk om met nieuwe projecten bezig te zijn. Daar krijg ik energie van”, zegt Van Nimwegen die mede daarom deze maand is vertrokken bij de Horeca Groep Leiden. In 2015 trad hij toe tot het bedrijf van de broers Richard en Wouter van Leeuwen, nadat hij het failliete restaurant De Volharding aan de Haven had overgenomen. Samen met de Van Leeuwens maakte hij er Lot & de Walvis van.

“Namens De Horeca Groep willen wij Alexander bedanken voor alle mooie jaren, successen en inzet. Wij wensen Alexander heel veel succes met zijn toekomstige ondernemingen en zien hem graag terug bij één van onze restaurants”, liet de Horeca Groep afgelopen week weten over de horecascheiding. “We blijven wel samen een vastgoedportefeuille beheren,” zegt Richard van Leeuwen desgevraagd tegen Sleutelstad. Ook sluit hij niet uit dat de twee in de toekomst samen vastgoedprojecten oppakken.

Economie Leiden Maatschappij


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×