Op het Galgenwater. (Foto: PR).

Kunstroute Leiden: door de bomen het bos nog zien

Dit weekend staat de Leidse Kunstroute op het programma. De Kunstroute biedt een kijkje achter de schermen bij professionele hedendaagse kunstenaars. De organisatie selecteert daarvoor op professionaliteit. Gekeken wordt of de kunstenaar tentoonstellingen heeft en actief is in de stad. Er wordt ook gekeken naar de kwaliteit van het werk. Een commissie beoordeelde voor de komende editie het werk van zo’n veertig nieuwkomers. Sleutelstad sprak organisator Resi van der Ploeg van de Kunstroute hierover in het radioprogramma ‘Cultuur071‘.

“Als er jonge kunstenaars worden toegevoegd aan de Kunstroute maakt dat altijd wat los bij de oudgedienden”, aldus Van der Ploeg. “Vooral bij de jongeren gebeuren nieuwe en interessante dingen. Maar er zijn ook kunstenaars die met nieuwe dingen beginnen, en de Kunstroute wordt door hen aangegrepen om dat neer te zetten. Heel erg leuk is het beurtschip “Adriana” tegenover de Stadstimmerwerf. Daar draaien Gijs Donker en Jerry Kokjé het project “En het was stil in de stad…”


Raimond Reijmers en Cor Klein in gesprek met Resi van der Ploeg (deel 1).


Raimond Reijmers en Cor Klein in gesprek met Resi van der Ploeg (deel 2).

Parijs
Casper Faassen viert dit jaar zijn 20-jarig jubileum als autonoom kunstenaar en toont zijn werk in het Kunsthuis Leiden en de Hooglandse Kerk. Stichting Atelier Ben van Kempen toont voor de tweede maal na het overlijden van de kunstenaar Van Kempen zijn werk in de Kaasmarktschool. Het thema is “Erotiek als inspiratiebron in het werk van Ben.” Stichting Kunst in de Heemtuin organiseert rondleidingen langs de beelden. Mieke van den Berg, Frans Terken en Leni Venne dragen gedichten voor.

Artikel loopt door onder afbeelding

Ben van Kempen

Op de Hooglandse Kerkgracht is een kunstmarkt ‘vintage & kunst onder de bomen’ in de sfeer van Parijs. Er zijn kramen met schilderijen en tekeningen, maar ook een ruim aanbod van keramiek, sieraden, etsen en beeldhouwwerk. De Leidse Kunstroute vindt plaats op zaterdag 24 en op zondag 25 september van 12.00 tot 18.00 uur. Als startpunt wordt Museum de Lakenhal aanbevolen. Op de website van het museum staat ook een kaart met de deelnemende locaties en kunstenaars.

Morspoortbrug. (Afbeelding: PR).

Banner Kunstmarkt. (Afbeelding: Chris de Waard).

Cultuur Leiden Leiderdorp Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×