Op weg naar een werkende voordeur. (Foto: Roeland van Wely).

Voordeur verbouwd stadhuis werkt niet: 'Daar hebben we niet veel aan'

Na een jarenlange verbouwing is het opgeknapte stadhuis al een paar maanden in gebruik. Een belangrijk onderdeel wilde het echter maar niet doen. De nieuwe voordeur werkte niet. In de warme zomer bleef de deur daarom overdag permanent open. Nu wordt het kouder. “Ze moeten het oplossen”, zegt burgemeester Henri Lenferink.

“Een deur die niet werkt, daar hebben we niet veel aan”, zegt Lenferink. “We kunnen de voordeur niet de hele tijd open laten staan. Toen het zo lekker warm weer was, was dat niet erg. We zetten toen de deur overdag de hele dag open en er stond de hele dag een beveiliger achter. Het wordt nu iets kouder en dan willen we dat de deur gewoon goed dicht kan zodat de energie ook binnen blijft.”

De afgelopen jaren werd het stadhuis verbouwd en kwam er ook een nieuwe voordeur. “We hebben een nieuw model deur besteld van een bedrijf dat altijd hele goede deuren levert. Het bedrijf krijgt hem maar niet goed aan de praat. Ik hoop dat ze er snel achter komen wat ze moeten wijzigen zodat de deur het doet”, aldus burgemeester Lenferink.

Vrijdagmiddag laat een woordvoerder van de gemeente weten dat de deur inmiddels werkt.


Burgemeester Henri Lenferink over de nieuwe voordeur van het verbouwde stadhuis

Leiden Maatschappij Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×