Dirigent Wim de Ru is weer helemaal terug bij het Koraal.

Nieuw bij Koraalzang op 3 oktober: carillon en koraalkoren

Het Koraal op 3 oktober krijgt dit jaar een paar nieuwigheden. Beiaardier Levina Pors speelt op het carillon van de Lodewijkskerk met de Koraalzangers in het Van der Werfpark mee. Ook varen er boten langs het park met daarop Zeemanskoor Rumor di Mare en het Wereldkoor Leiden. Zij zingen vanaf daar mee met het Koraal dat dit jaar weer onder leiding staat van de vaste dirigent Wim de Ru.

De Ru volgde het Koraal vorig jaar vanaf het Steenschuur. Hij wilde geen coronavaccin en mocht toen bij gebrek aan een coronapas het park niet in. De 3 October Vereeniging vroeg hem dit jaar weer terug. Tot zijn grote vreugde. Woensdagavond leidde hij daarom als vanouds weer met veel enthousiasme het oefenen van de Koraalliedjes in de Hooglandse Kerk.

Het bespelen van het carillon van de Lodewijkskerk gebeurt maandag ‘op afstand’. In juni 2021 werd het gerestaureerde ‘stokkenklavier’ in gebruik genomen. Het kan sindsdien ook met de hand worden bespeeld. In mei van dit jaar gebeurde dat al eens op dezelfde manier als waarop Pors dat ook maandag zal doen: op afstand. Met een los klavier op de kade speelt ze met de koraalliedjes mee. Het geluid klinkt vervolgens uit de klokkentoren.

Cultuur Leiden Leidens Ontzet 2022


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×