Het tijdelijke kermisdorp heeft dankzij Verboon Versservice ook een eigen tijdelijke winkel. (Foto's: Chris de Waard).

Vrouw van het spookhuis: 'Heerlijk dat rijdende winkel er is'

Elk jaar rond Leidens Ontzet strijken tientallen zogeheten salonwagens van de kermisexploitanten neer bij de Wassenaarseweg. Op de grens van Leiden en Oegstgeest ontstaat dan voor een week een tijdelijk dorp met een paar honderd inwoners.

Maar veel faciliteiten zijn er rond die plek niet. En dus zijn de reizigers van de kermis dolblij dat de enige rijdende winkel die Leiden nog telt, hen elk jaar bezoekt. “En dat doe ik al 33 jaar”, zegt een stralende Jack Verboon die normaal gesproken met zijn broers in het Haagwegkwartier rondrijdt.

Chris de Waard in gesprek met Jack Verboon en ‘de vrouw van het spookhuis’ Carolien Lemmerman.

Vijf keer per jaar rijdt Verboon met zijn winkel naar het kermisdorp. Van 29 september tot en met 4 oktober. “Dus ik kom vandaag ook weer afscheid nemen.” Carolien Lemmerman, de vrouw van het spookhuis, komt ook al jaren naar Leiden. “Heerlijk dat hij er is”, zegt ze terwijl ze een zak verse broodjes uit het schap pakt. “Er is hier verder niks en voor je boodschappen moet je anders al gauw naar Oegstgeest.”

Economie Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×