Stadsfotografen in de studio bij Cultuur071.

Leiden in extremen: van dikste boom tot meest getatoeëerde Leidenaar

36 masterstudenten Journalistiek en Nieuwe Media vervullen sinds 23 september 2022 de nieuwe rol als stadsfotograaf van Leiden. Zij nemen het stokje over van Koen Suidgeest en gaan het aankomende jaar aan de slag met hun eigen thema, Leiden in extremen. De publicaties zijn elke vrijdagochtend te bewonderen in het Leidsch Dagblad en op het Instagram-account van de stadsfotograaf.

Zaterdag waren Suzanne Kuijvenhoven en Mitchell van Gerven te gast bij Cultuur071 om te vertellen over hun nieuwe functie als fotograaf en hun (toekomstige) publicaties. De foto van Suzanne verscheen afgelopen vrijdag in het Leidsch Dagblad. Hiervoor legde zij samen met haar duopartner de meest getatoeëerde man van Leiden vast. “Wij zijn naar de oudste tattooshop van Leiden gegaan en daar stond tatoeëerder Ruud. Hij is al eens vaker op de foto geweest, dus we hadden al snel een goed gevoel bij hem. We hebben een kopje koffie gedronken en toen ging het balletje rollen.”

Het was nog best een uitdaging om Ruud goed om te foto te krijgen. “Het was heel rustig die vrijdagochtend en er moesten wel mensen op de foto. We zijn zelfs naar een groep mensen gelopen om te vragen of ze voorbij Ruud wilden lopen. Om genoeg beweging in de foto te krijgen, moest Ruud heel stil blijven staan. “Ruud moest een standbeeld zijn. Daar was hij gelukkig heel goed in.”

Mitchell is naast stadsfotograaf ook verantwoordelijk voor de content op de Instagram-pagina van de stadsfotograaf. Zijn publicatie verschijnt binnenkort en hiervoor bezocht hij samen met zijn partner begraafplaats Groenesteeg om de dikste boom van Leiden, een beuk om precies te zijn, vast te leggen. Ondanks dat de masterstudenten geen professionele fotografen zijn kijken zij uit naar de ervaring die zij opdoen in hun functie. “Het begint allemaal bij de basis, fotografie is zo technisch en zo moeilijk. Vanuit daar hopen wij ons verder te kunnen ontwikkelen.” Op vrijdagochtend 14 oktober is de volgende publicatie van de Leidse studenten te zien. Voor tips en opmerkingen kun je contact opnemen via de Instagram-pagina van de stadsfotograaf: @stadsfotograafleiden.

Cultuur Leiden Maatschappij


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×