Presentatoren Bart Jan Westerduin en Paco Busteros León zijn op dreef in aflevering 1 van het tweede seizoen van Pilgrim Nation. (Foto: Gerry van Bakel).

Pilgrim Nation trapt tweede seizoen af met American football en honkbal

Pilgrim Nation is terug van de zomerstop en presentatoren Paco Busteros León en Bart Jan Westerduin praten als vanouds over hun liefde voor de Amerikaanse sport, tradities bij het publiek en de grootste muzikale stadionklassiekers.

Een nieuw seizoen, dus wordt eerst teruggekeken op de zomer en wat Bart Jan en Paco zelf hebben gedaan. Paco fietste veel, hoog en ver voor het goede doel en Bart Jan zag een droom in vervulling gaan. Hij bezocht een wedstrijd van de New York Mets. In de stad die nooit slaapt. De stadionbeleving, het niveau van de wedstrijd, gesprekken met andere bezoekers, alles kwam aan bod. Het eerste kwart werd afgesloten met de stadionklassieker, de opkomstmuziek van pitcher Edwin Diaz.

In het tweede kwart ging het verder over honkbal. Het reguliere seizoen is bijna voorbij, maar daarin gebeurde al genoeg. De homerun recordjacht van Aaron Judge (van de New York Yankees) en de 700 homerun van Alberto Pujols. Verder een bescheiden voorbeschouwing van de play-offs, welke teams zijn de favorieten voor de World Series (Dodgers, Yankees, Astros), welke teams zijn de outsiders (Mets, Braves, Phillies).

Na de rust vertelde Bart Jan over tradities van een college, deze keer de Virginia Tech Hokies. Het rinkelen van de sleutels bij een 3rd down en vooral het intimiderende Enter Sandman bij de opkomst van de spelers.

Onrust
Van de traditie naar het College football is een kleine stap. Kort wordt besproken wat er allemaal in de zomer is gebeurd en dat er nog steeds veel onrust heerst. Maar het gaat om de sport en ook op het veld waren opvallende uitslagen. “Powerhouses” werden verslagen door “kleine” colleges. En bekende basketbaluniversiteiten zoals Kansas, UNC, Kentucky, Duke, samen goed voor 23 basketbaltitels, blijken ineens ook goed te scoren in het American football. Na drie competitieronden zijn ze nog ongeslagen.

Bedenkelijk
Tot slot, natuurlijk nog de NFL. Ook hier werd eerst de hete zomer besproken. De opmerkelijke en bizarre transfer van Deshaun Watson, het onderzoek naar Jon en de Washington Commanders en de bedenkelijke rol daarin van de Commissioner Roger Goodell. Gelukkig gebeurde er ook genoeg op het veld. Sommige teams vallen heel erg tegen (Colts, Buccaneers, Saints), andere  teams doen het onverwacht erg goed. (Bills, Eagles, Dolphins).

De volgende uitzending is op woensdag 2 november, van 18.00-19.00 uur.

Leiden Sport Pilgrim Nation


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×