Duizenden reacties op enquête over Leidens Ontzet

In een week tijd heeft de enquête over de nieuwe opzet van Leidens Ontzet 2.646 reacties opgeleverd. Initiatiefnemers Sander van Diepen van D66 en Christiaan Mulder van VVD hebben de twee enorme stapels dinsdag overhandigd aan burgemeester Lenferink.

Mensen gaven in de vragenlijst aan dat ze het minder gezellig vonden dan vorige jaren, dat gaat om 78 procent van de mensen die het ingevuld hebben. “Dat laat dus zien dat Leidens Ontzet leeft”, zegt Christiaan Mulder van de VVD. “Mensen geven aan dat ze vooral de live-acts missen. Rondom het stadhuis was weinig gezelligheid. Het kon net zo goed een normale zaterdagavond zijn.

Verslaggever Chris de Waard in gesprek met VVD-raadslid Christiaan Mulder en Sander van Diepen van D66 over de 3 oktober enquête van de twee partijen.

Burgemeester Lenferink over de 3 oktober enquête van VVD en D66.

Begin volgend jaar wordt Leidens Ontzet geëvalueerd in de gemeenteraad. Dan willen de twee partijen de gegevens uit de vragenlijst gebruiken. “Een van onze vragen was, wat wilt u aan de politiek meegeven”, zegt Sander van Diepen van D66. “Dat leverde duizenden reacties op. Die gaan we goed doorspitten en gebruiken voor volgend jaar.”

Burgemeester Lenferink nam de reacties in ontvangst en is blij met de enorme hoeveelheid reacties uit de stad. “We gaan zelf ook nog wel een peiling houden, want we weten natuurlijk niet hoe representatief deze reacties zijn. Maar ze sluiten voor een deel wel aan bij de conclusie die we zelf ook al hadden getrokken. Er kan volgend jaar waarschijnlijk wel weer wat meer.”

Leiden Politiek Leidens Ontzet 2022


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×