Onthulling gerestaureerd muurgedicht. (Video: Roeland van Wely).

Niet de bedoeling, maar gerestaureerd muurgedicht Wolkers onthuld

“Het was niet de bedoeling om vijf jaar na de onthulling hier weer te gaan staan”, vertelt Marjolein van der Jagt van Marketing Oegstgeest. “Het was diepe droevenis”, aldus Jetteke Bolten van Cultuurfonds Oegstgeest. De muur bleek niet van de juiste kwaliteit om het muurgedicht De Herinnering van Jan Wolkers aan te brengen. In vijf jaar tijd was er weinig meer van over. Vorige week werd het daarom na een grondige restauratie opnieuw onthuld.

“Het gedicht heeft de kwaliteit weer terug die het ooit had”, vertelt architect Marcel van Dijk. “Op de ruwe muur is drie lagen stucwerk aangebracht. Het schilderbedrijf Van der Nat dat vijf jaar geleden de muur had geschilderd, heeft het weer opnieuw gedaan. Gratis zelfs. Ook de verf is gratis geleverd. Kunstenares Judith van der Meer heeft opnieuw de letters aangebracht.”

Het muurgedicht is in 2017 aangebracht op een muur in de Deutzstraat tegenover het geboortehuis van Wolkers. Het was toen tien jaar geleden dat de bekende schrijver en kunstenaar was overleden. De onthulling van de herstelde schildering vond plaats op 19 oktober, de sterfdag van Wolkers. Vandaag 26 oktober is zijn geboortedag.

Cultuur Maatschappij Oegstgeest


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×