Happy Halloween bij Lugdunum. (Foto's: LVV Lugdunum).

Lugdunum nodigt iedereen uit voor de 'griezeligste spooktocht van Leiden'

Waar de afgelopen jaren meerdere Halloween-vieringen in Leiden verdwenen, zette voetbalvereniging Lugdunum juist een tandje bij. Weken lang zijn de jeugdtrainers bezig met het voorbereiden van ‘Happy Halloween’ om elk jaar een nog professionelere spooktocht neer te zetten. Vorig jaar deden er al 150 kinderen mee, komende zaterdag hoopt de organisatie op nog meer deelnemers. “Alle kinderen uit Leiden zijn welkom.”

Het is de derde keer dat Lugdunum de spooktocht organiseert. “En hij is echt heel griezelig”, zegt jeugdtrainer Koos Spies. “Onze tocht stijgt echt boven alle andere tochten uit. Dat komt ook door de vele spoken, monsters en griezels die we hebben.” De spooktocht in de Kikkerpolder gaat door het washok en de kleedkamers van de voetbalclub, maar ook over het buitenterrein.


Koos Spies en Miranda Hillebrand vertellen over Halloween bij Lugdunum

Alle jeugdtrainers van Lugdunum werken eraan mee en dat geldt ook voor de vele vrijwilligers van vroegere spooktochten die inmiddels niet meer bestaan. Spies: “We hebben daardoor ook steeds meer spullen gekregen. Elk jaar worden we weer ietsjes groter. We knokken er met z’n allen voor om er een onwijs gave, leuke en enge avond voor de kinderen van te maken. Niet alleen voor de kinderen die bij Lugdunum voetballen, maar voor alle kinderen uit heel Leiden.”

Happy Halloween bij Lugdunum (Oegstgeesterweg 2) begint aanstaande zaterdag om 19.00 uur met een ronde ‘zonder schrik’ voor jongere kinderen. Ouders mogen daarbij ook meelopen. Vanaf 20.00 uur wordt het echt griezelen geblazen met ‘heel veel schrik’. Het evenement duurt tot ongeveer 22.30 uur. Wanneer de kinderen de spooktocht lopen, zijn ouders welkom voor een hapje en een drankje in de kantine. Deelname is gratis.

Leiden Sport halloween


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×