De Voedselbank Leiden en omstreken ontvangt graag houdbare producten, zowel etenswaren als persoonlijke verzorging. (Foto: Gerry van Bakel).

Welzijnsorganisatie Incluzio houdt inzamelingsactie voor Leidse voedselbank

De prijzen rijzen de de pan uit en daardoor is het voor steeds meer mensen een uitdaging om elke dag een maaltijd op tafel te zetten. Welzijnsorganisatie Incluzio zet daarom de komende weken een inzamelingsactie op touw voor de voedselbank in Leiden. Producten inleveren kan in alle Huizen van de Buurt.

Natascha Zwetsloot en Jaimy Hartevelt van Incluzio Leiden zien het om zich heen. Steeds meer mensen hebben moeite de eindjes aan elkaar te knopen. “En dan komt er ook nog een dure decembermaand aan”, zegt Zwetsloot. Reden voor Zwetsloot en haar collega’s om spijkers met koppen te slaan. “Mensen hoeven niet voor honderd euro te doneren. Een blik bonen is ook goed. Als iedereen wat brengt, helpt dat enorm.”

Kijk en luister hieronder het interview terug van Nieuws071-presenator Gerry van Bakel met Natascha Zwetsloot en Jaimy Hartevelt van Incluzio over hun actie voor de Leidse voedselbank:

De komende weken kan iedereen producten langs komen brengen bij een van de Huizen van de Buurt. “En als je het niet kan komen brengen, neem contact met ons op en dan regelen we iets”, zegt Zwetsloot. “De voedselbank wil alleen houdbare producten”, zegt Harteveld. “Denk aan pasta, rijst, koffie. Maar bijvoorbeeld ook menstruatieproducten en luiers.”

Schamen
Het eerste doel van de actie van Incluzio Leiden is om via de voedselbank mede-inwoners van de stad te helpen. Maar als bijkomend effect hopen ze dat er meer gesprekken op gang komen. “Mensen schamen zich vaak om om hulp te vragen, om te zeggen dat ze geen geld hebben om eten te kopen. En we hopen ook de Huizen van de Buurt wat meer bekendheid te geven. Die zijn namelijk voor iedereen. Om eens koffie te komen drinken of mee te doen met de activiteiten die we organiseren.”

Locaties
De inzamelingsactie loopt door tot het einde van november. Kijk voor diverse locaties en openingstijden op de website van Incluzio Leiden. Direct doneren aan de Voedselbank Leiden kan natuurlijk ook via hun website.

 

 

 

Economie Leiden Leiderdorp Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×