Naakte klimaatactivisten in Naturalis (PR: Twitter / Extinction Rebellion Nederland)

Naakte activisten in de IJstijd bij Naturalis

Drie naakte klimaatactivisten – twee vrouwen, een man – van de groep Extinction Rebellion hebben zich vanmiddag rond 15.00 uur opgesteld in zaal De ijstijd van Naturalis. Naast het grote skelet van de wolharige mammoet – een uitgestorven diersoort – vroegen ze aandacht voor de klimaatcrisis. Een vierde activist maakte een filmopname. De activisten weigerden te vertrekken en zijn aangehouden door de politie.

“Er lijkt geen schade aangericht te zijn in het museum. De ijstijd is voorlopig gesloten, maar zal snel weer opengesteld worden voor publiek”, aldus Naturalis. “Met de tentoonstelling bij de mammoet vragen we aandacht voor de klimaat- en ecologische crisis en de bedreiging van deze crisis voor de mensheid. We eisen dat Nederland in 2025 klimaatneutraal is”, laat Extinction Rebellion weten.

Duurzaamheid Leiden Maatschappij Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×