De kermis in aanbouw op het Garenmarktplein. (Foto: Gerry van Bakel).

Wijkvereniging naar rechter om nostalgische kermis

De wijkvereniging PAL-Leiden (Pieters- & Academiewijk en Levendaal-West) stapt naar de rechter vanwege de komst van de nostalgische kermis op het Garenmarktplein. Volgens de wijkvereniging zijn er twintig dagen gereserveerd in het Evenementenbeleid Leiden, maar duurt de kermis 31 dagen.

PAL heeft 28 november een officieel bezwaarschrift ingediend tegen het besluit om een evenementenvergunning te verlenen. Omdat de kermis op 9 december begint, wil de wijkvereniging de uitkomst van de bezwaarprocedure niet afwachten en is de stap naar rechtbank gemaakt.

Volgens de wijkvereniging is er geen reden waarom er voor de kermis van het vergunningenbesluit is afgeweken. Het PAL-bestuur is daarnaast naar eigen zeggen onvoldoende betrokken geweest bij het besluit en is er één voorbespreking geweest, een dag voor het besluit werd genomen.

De nostalgische kermis maakt deel uit van de Winter Wonder Weken en staat van 9 december tot en met 8 januari op het Garenmarktplein. De zaak bij de rechtbank dient 5 december.

Leiden Maatschappij Rechtszaak nostalgische kermis


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×