Kunstenaars Fenny van de Wal en Annelies Brakkee. (Foto: Roeland van Wely).

Bedreigde koraaleilanden en Leidse Hout bij tentoonstelling ARS

Kunstenaars Fenny van de Wal en Annelies Brakkee exposeren samen bij Ars Aemula Naturae (ARS) onder de titel WATERWERK. Van de Wal laat schilderijen zien die ze afgelopen anderhalf jaar maakte van het Leidse Hout. Brakkee kiest voor zeeleven en koraaleilanden. De schilderijen van Van de Wal wisselen mooi af met de keramieke werken van Brakkee. Ondanks variatie heerst er ook een rustgevende uniformiteit op de zalen van ARS.

“Ons werk matcht gewoon heel goed”, zegt Van de Wal. “Het verschil qua materiaal geeft zowel een bepaalde spanning als lucht.” “We hebben allebei een fascinatie voor water”, voegt Brakkee toe. “Ons werk is op zoek naar het vloeiende, het afbeelden van water.” De keramieke werken van Brakkee zien er speels uit. Maar ze kiest er ook voor om Kiribati, een uitgestrekte eilandengroep in de grote Oceaan, af te beelden. “Het zijn atollen. Ze hebben fascinerende vormen. Maar we gooien met zijn allen deze eilanden weg.” Ze realiseert zich dat ook haar kunst voor het milieu enigszins belastend is en bijdraagt aan een stijgende zeespiegel.


Kunstenaars Fenny van de Wal en Annelies Brakkee vertellen over de expositie bij ARS.

In het werk van Van de Wal speelt het Leidse Hout een belangrijke rol. “Daar heb ik veel foto’s gemaakt om er vervolgens schetsen van te maken. De herfstkleuren zijn er prachtig. Dat probeer ik op mijn doeken weer te geven, maar ook de spanning van het water op het water, en ook wat er onder het water gebeurt.”

De tentoonstelling WATERWERK is te zien tot en met 18 december. Zondag 11 december vindt er om 16.00 uur onder leiding van kunsthistoricus Michael van Hoogenhuyze een gesprek plaatst met beide kunstenaars. De tentoonstelling is te bezoeken op vrijdag, zaterdag en zondag van 13.00 uur tot 17.00 uur bij ARS aan de Pieterskerkgracht 9a in Leiden.

Werk van kunstenaars Annelies Brakkee en Fenny van de Wal bij ARS. (Foto’s: PR).

Cultuur Leiden Maatschappij


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×