(Foto's: Chris de Waard).

Schoolsport071 sluit jubileum feestelijk af: 'Het was echt een bijzonder jaar'

Schoolsport071, zoals de organisatie achter de schoolsport in de Leidse regio sinds dit jaar heet, heeft haar jubileumjaar feestelijk afgesloten. De commissie bestaat dit jaar 75 jaar en kreeg, naast een nieuwe naam, een nieuwe mascotte: Leijo de leeuw. Op de drijvende ijsbaan in het centrum van Leiden hefden betrokkenen vrijdagmiddag het glas ter ere van het jubileum.

“Het was echt een bijzonder jaar. 75 jaar bestaan, leuke activiteiten een nieuwe naam en nieuwe mascotte”, zegt voorzitter Sander van Weerlee na afloop tegen Sleutelstad. De nieuwe naam is niet zomaar gekozen. “We heten Schoolsportcommissie Leiden, maar het afgelopen jaar hebben we ons doelgebied uitgebreid. Voortaan kunnen ook kinderen uit Zoeterwoude, Oegstgeest en Voorschoten gebruikmaken van de kennismakingscursussen en schoolsporttoernooien. De regio ‘071’ dus. Vandaar onze nieuwe naam”, legt Van Weerlee uit.


Sander van Weerlee in gesprek met Chris de Waard over 75 jaar schoolsport in de Leidse regio.

Atletiek
Door de uitbreiding in de regio kunnen uit bijvoorbeeld Zoeterwoude, dat geen atletiekvereniging heeft, makkelijker in Leiden uitproberen of de sport iets voor hen is. “En dat geldt natuurlijk ook andersom: Leidse kinderen die in Zoeterwoude willen voetballen zijn welkom.” Voor 25 euro kunnen de deelnemende scholieren acht tot tien keer een les volgen. Voor materiaal wordt gezorgd.

Lid worden
Het mes snijdt aan twee kanten. “Aan de ene kant zorgen we ervoor dat de 1500 deelnemende kinderen gevarieerd sporten. Aan de andere geldt dat, als ze de sport leuk, ze misschien wel lid worden van de verenging. Dat is fijn voor een club en goed voor het kind omdat die dan structureel meer gaat bewegen”, weet Van Weerlee.

De borrel is eigenlijk niet de laatste activiteit van het jubileumjaar. “We willen ook nog iets leuk doen voor de kinderen, maar wat dat precies wordt, daar zijn we nog niet helemaal over uit.”

Leiden Maatschappij Oegstgeest Sport Voorschoten Zoeterwoude


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×