(Foto: Robbert Beurse).

Ondanks de regen: Verlichte Boerderijenroute trekt ruim 2500 bezoekers

De Verlichte Boerderijenroute in Zoeterwoude heeft bijna 2.500 belangstellenden getrokken. Een hoog bezoekersaantal, zeker gezien het regenachtige weer, vindt de organiserende vereniging Wijk en Wouden.

De Verlichte Boerderijenroute vond plaats van 22 december 2022 tot en met 1 januari 2023. Hierbij werden 55 boerderijen en karakteristieke panden aangelicht. “Op zes van de tien avonden viel er onderweg wat te doen. Dat liep uiteen van muziek, film, lezingen en vertellingen tussen de koeien, in een oude karnmolen of in een historisch schuurtje”, vertel Tonny de Groot van Wijk en Wouden.

Regio
De vereniging heeft het totale bezoek aan de route becijferd op basis van het aantal verkochte programmaboekjes en de aantallen bezoekers, die op meerdere locaties langs de route zijn bijgehouden. “Ondanks het regenachtige weer op onder meer de eerste en de laatste avond van het evenement kwamen niet alleen veel bezoekers uit Zoeterwoude op de route af, maar ook uit de regio, zoals Hazerswoude, Leiderdorp, Leiden, Voorschoten en Zoetermeer. Voor minder valide mensen en ouderen werd op verzoek apart vervoer geregeld”, weet De Groot.

Onderschat
Op verschillende deelnemende boerderijen gaven veehouders rondleidingen over hun bedrijf. Bezoekers konden kaas, andere zuivelproducten en hamburgers kopen. Een van de veehouders had de belangstelling voor zijn bedrijf onderschat: op één avond kwamen zo’n honderdvijftig belangstellenden een kijkje nemen op zijn bedrijf.

Ook werd er een fotowedstrijd georganiseerd. De maker van de mooiste foto, gemaakt op de route, wordt bekend gemaakt op zaterdag 14 januari in buurtgebouw De Weipoort aan de Weipoortseweg 92A in Zoeterwoude.


Maatschappij Zoeterwoude


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×