Zaterdagmiddag hakte de jury de knoop door.

Dit zijn de genomineerden voor Leids Raadslid van het Jaar

De onafhankelijke jury die wordt gevormd door Leidse journalisten en enkele oud-raadsleden van verschillende politieke partijen heeft de nominaties bekendgemaakt voor de titel ‘Leids Raadslid van het Jaar 2022’.

De vier genomineerde raadsleden zijn in alfabetische volgorde  Laura Delver (Partij voor de Dieren), Marc Newsome (PvdA), Mitchell Wiegand Bruss (Studenten Voor Leiden) en Thijs Vos (Partij Sleutelstad).

De wisselbokaal die bij de titel hoort, wordt vrijdagavond uitgereikt tijdens de nieuwjaarsreceptie van D66 Leiden in Dranklokaal 1650. Dan wordt dus duidelijk wie de titel overneemt van Pieter Krol van de ChristenUnie Leiden.

D66 Leiden begon ooit met de toen ludieke verkiezing toen de partij maar twee zetels had en wel wat steun kon gebruiken. In die eerste jaren was het motto daarom ‘welk raadslid van een andere partij verkondigt het beste het D66-geluid’.

In sommige jaren kent de jury ook een Leidse Effie toe. Die effie is een blijk van waardering die om meerdere redenen kan worden uitgereikt. In het verleden was het bijvoorbeeld een oeuvreprijs of een aanmoedigingsprijs. Of er dit keer ook een effie wordt uitgereikt, wordt pas duidelijk bij de uitreiking.

Leiden Politiek Raadslid van het Jaar


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×