Burgemeester Henri Lenferink verwelkomt nieuwe internationale inwoners in 2018. (Foto: Expat Centre Leiden)

Expat Centre Leiden wordt Leiden International Centre

Het Expat Centre Leiden heet voortaan het Leiden International Centre (LIC). Reden is dat veel ‘internationals’ zich niet herkennen in de naamgeving. “De nieuwe naam weerspiegelt de identiteit van deze groep beter. Het gaat om hoogopgeleide mensen uit het buitenland die werken bij kennisintensieve organisaties in de Leidse regio, zoals bedrijven op het Bio Science Park, de Universiteit Leiden en het LUMC”, vertelt Corine van der Ceelen, manager bij Leiden&Partners, de citymarketingorganisatie van Leiden die het LIC runt.

De arbeidsduur van een groot deel van de kenniswerkers is meer dan vijf jaar. Het LIC heeft met zijn partners nieuwe afspraken gemaakt over de dienstverlening voor deze groep en over de financiering. “Het geld komt onder meer van kennisinstellingen en van de gemeenten Leiden, Leiderdorp, Voorschoten en Zoeterwoude”, zo zegt Van der Ceelen. Het LIC geeft werkgevers advies en ondersteunt buitenlandse kenniswerkers en hun families in elke fase van hun reis, van eerste registratieafspraken tot het organiseren van sociale evenementen.

Het aantal internationals in de Leidse regio groeit. Zorgt dat niet voor grote druk op de woningmarkt? Van der Ceelen: “Huisvesting is voor iedereen een probleem, maar de Leidse regio heeft die mensen wel nodig om te floreren. Zonder hen is geen groei mogelijk. Het is de bedoeling dat het Bio Science Park naar misschien wel 30.000 werknemers groeit”. Ook de gemeente Leiden noemde onlangs het aantrekken van internationaal talent urgent.

Advertentie

Economie Leiden Leiderdorp Maatschappij Onderwijs Politiek Regio Voorschoten Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×