(Foto's: Chris de Waard).

Politieke partijen in Leiden sluiten 'bestuursakkoord'

Alle tien de fracties in de Leidse gemeenteraad hebben donderdagavond het gezamenlijk opgestelde bestuursakkoord ondertekend. Dat is inmiddels een Leidse traditie. In de periode na verkiezingen sluit de nieuwe raad een bestuursakkoord met daarin afspreken over omgangsvormen.

“Hard op de inhoud, zacht op de persoon”, omschrijft Rembrandt Rowaan van GroenLinks Leiden het kort maar krachtig. De fractievoorzitter van de grootste partij in Leiden is blij dat ook nu weer zo’n akkoord door iedereen is onderschreven. Dat gebeurde voor het eerst na de verkiezingen in 2010 op initiatief van toenmalig D66-raadslid Paul van Meenen. Fractievoorzitter Antoine Theeuwen van de SP was donderdag het enige raadslid die voor de vierde keer zo’n akkoord kon tekenen. De rest was er in 2010 nog niet bij.

In het Leidse bestuursakkoord staan afspraken over hoe raadsleden met elkaar en de stad omgaan en hoe zij de stad beter betrekken bij bestuur en beleid. “Het draagt bij aan een gezonde lokale democratie. We voeren soms fel het debat maar persoonlijk gaan we goed met elkaar om,” zegt Rowaan.

Rembrandt Rowaan tekende namens GroenLinks Leiden het bestuursakkoord 2022-2026.

Het tekenen van een bestuursakkoord door de raad in de ‘nieuwe’ samenstelling vond dit keer wat later plaats dan de bedoeling was. De tekst is herzien en bij de griffie, dat is het ondersteunend bureau van de gemeenteraad, had men de afgelopen maanden te kampen met onderbezetting.

Leiden Politiek Bestuursakkoord Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×