Burgemeester Lenferink: 'Besluit kinderhartchirurgie onbegrijpelijk'

Het voorgenomen besluit van minister Ernst Kuipers (D66, Volksgezondheid) is onbegrijpelijk. Dat zegt de Leidse burgemeester Lenferink nadat in de loop van maandagmiddag bekend werd dat Kuipers de kinderhartchirurgie wil concentreren in het UMC Groningen en het Erasmus MC in Rotterdam. In Rotterdam was Kuipers bestuursvoorzitter voordat hij minister werd.

“Gezien het gedegen rapport van de Nederlandse Zorgautoriteit, opgesteld op verzoek van de Kamer, is dit een onbegrijpelijk (voorgenomen) besluit”. laat Lenferink in een schriftelijke reactie weten. “Het rapport geeft duidelijk aan wat de gevaren zijn van een te vergaand besluit en bevat sterke argumenten voor het openhouden van het centrum in Leiden. Dit voorgenomen besluit strookt niet met de conclusies van het rapport.”

Lenferink kondigt nu aan om samen met het LUMC, de universiteit en alle betrokken partijen in Leiden en omgeving we de argumenten van minister Kuipers te gaan bestuderen. “Daarna kijken we naar mogelijke vervolgstappen.”

Leiden Maatschappij Politiek Sluiting kinderhartchirurgie LUMC


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×