Albert Deuzeman reikte de Groene Valentijn uit aan Anne Sikken (l) en Mirjam Ros van Burgerinitiatief Vlietland. (Foto: Fons Lemmens/Burgerinitiatief Vlietland)

Groene Valentijn voor Burgerinitiatief Vlietland

De veertiende Groene Valentijn is door GroenLinks Voorschoten uitgereikt aan Burgerinitiatief Vlietland omdat dit opkomt voor het groene recreatiegebied en de omstreden bebouwing ervan prominent op de agenda houdt.

De prijs, een taart, werd namens de actiegroep in ontvangst genomen door Mirjam Ros en Anne Sikken. GroenLinks-fractievoorzitter Albert Deuzeman zei dat zij er als initiatiefnemers ‘niet alleen voor staan’. Dat blijkt volgens de partij uit de 17.000 handtekeningen onder een petitie om Vlietland groen en open te houden.

“Burgerinitiatief Vlietland heeft ervoor gezorgd dat opnieuw zorgvuldig wordt bekeken of de bebouwingsplannen op Vlietland, met 222 recreatiewoningen, 569 parkeerplaatsen en inperking van de openbaar te gebruiken recreatieruimte, nog wel passen in deze tijd. Dat levert immers geen bijdrage aan de woningnood, maar gaat wel ten koste van natuur, milieu en vrije recreatie”, zo zegt GroenLinks.

Ieder jaar reikt de partij in Voorschoten ter gelegenheid van Valentijnsdag de Groene Valentijn uit. Hij is bestemd voor Voorschotenaren die zich inspannen voor de natuur of de medemens.

 

Duurzaamheid Economie Maatschappij Politiek Voorschoten


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×