Er wordt druk gebouwd in het entreegebied Leiden Bio Science Park. (Foto ter illustratie: Chris de Waard).

Hotel en hoogbouw bij entreegebied Leiden Bio Science Park

In het entreegebied van het Leiden Bio Science Park komt een hotel. Dat schrijft wethouder Spijker aan de gemeenteraad. Ook is er volgens de hoogbouwvisie ruimte voor hoogbouw in het entreegebied. Ontwikkelaar Lingotto ziet op drie plekken in het entreegebied mogelijkheden voor hoogbouw van maximaal zeventig meter.

Door de nieuwe horecavisie van de gemeente is er volgens de ontwikkelaar ruimte voor een nieuw hotel in het gebied. Dat moet plek bieden aan maximaal tweehonderd kamers.

Volgens de gemeente is de maximale bouwhoogte van zeventig meter weliswaar hoger dan de veertig meter uit het bestemmingsplan. Omdat het wel past in het nieuwe beleid, wordt er een wijziging gemaakt op het huidige bestemmingsplan.

Sportcentrum
De universiteit heeft de afgelopen jaren gewerkt aan plannen voor een nieuw sport- en tentamencentrum (SeTC) in het entreegebied. Maar dit blijkt financieel niet haalbaar. Daarom komt de nieuwbouw nu op de sportvelden naast het Campusplein.

Oplevering
De eerste gebouwen met daarin plek voor ruim zevenhonderd studenten worden in juli opgeleverd. Daarna beginnen de werkzaamheden op het volgende kavel. Hier komen 160 woningen voor stafmedewerkers van de universiteit, 18 woningen voor starters en 25 vrijesectorwoningen. Dit moet over twee jaar worden opgeleverd.

Leiden Politiek Entreegebied Leiden Bio Science Park


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×