Koken zonder dieren: Eenpans-risotto met spinazie en Parmezaanse kaas

Op Sleutelstad.nl geven we je elke zaterdag een recept voor een diervriendelijke vega(n) maaltijd in de rubriek ‘Koken zonder Dieren’. Deze week een recept van Josine Heijnen van goeie Mie Gin. Een lekkere stevige maaltijd voor de koude net-nog-winterdagen!

Josine: “Alles past in één pan, dus gegarandeerd weinig troep. Met mijn vorige recept voor rode pastasaus moest je tijdens de oventijd nog even een klusje zoeken om de tijd te overbruggen, maar dit is lekker snel klaar. Ik gebruik meestal een wok, maar een grote braad- of soeppan gaat ook prima.”

Ingrediënten – voor 4 personen
100 gram Parmezaanse kaas (bij voorkeur van de markt)
Olijfolie
1 ui
1 liter heet water (gebruik de waterkoker)
300 gram verse spinazie
2 tenen knoflook
300 gram risottorijst
1 groentebouillonblokje
125 ml slagroom
Peper en zout

Bereiding
– Snipper de ui en knoflook en bak 10 minuten. Ondertussen rasp je de kaas en zet je de waterkoker aan: in totaal heb je een liter kokend/heet water nodig.
– Voeg de spinazie handje voor handje toe. Het past niet in een keer in de pan. Houden je kinderen niet van grote slierten? Snij de spinazie dan eerst in stukjes.
– Voeg hierna de risottorijst toe en bak drie minuten. Versnipper het bouillonblokje met je handen en gooi dit in de pan. Hierna voeg je telkens een flinke scheut heet water toe vanuit de waterkoker, net zolang tot dit helemaal opgenomen is.
– Na ongeveer 20 minuten is de rijst nog wel stevig, maar al het water is dan wel opgenomen. Zet het vuur dan uit. Voeg de helft van de geraspte kaas en slagroom toe. Dit laat je een paar minuten staan. Breng het hierna op smaak met zout en peper.
– Aan tafel! Hier gebruik je natuurlijk de rest van de kaas voor over de risotto. Eventueel kun je ook wat rucola of andere verse kruiden gebruiken ter garnering.

Duurzaamheid Leiden Leiderdorp Oegstgeest Regio Voorschoten Zoeterwoude Koken zonder Dieren


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×