Commissaris van de Koning Jaap Smit bracht vanmorgen zijn stem uit in zijn woonplaats Oegstgeest. (Video: Casper Chaudron)

Commissaris van de Koning maakt provinciaal verkiezingsrondje

Tot 21.00 uur zijn overal de stembureaus open voor de Provinciale Statenverkiezingen en de verkiezingen voor de Waterschappen. In zijn woonplaats Oegstgeest bracht Commissaris van de Koning Jaap Smit vanmorgen zijn stem uit in het gemeentehuis. Smit werd ontvangen door burgemeester Emile Jaensch van Oegstgeest die hem even liet zien hoe het stembureau ‘gemeentehuis’ was georganiseerd.

In Oegstgeest is de opkomst bij de verkiezingen doorgaans relatief hoog. In 2019 bracht 69,2 procent van de stemgerechtigde kiezers een stem uit. Over die opkomst sloot Jaensch een weddenschap af met de commissaris van de Koning. Als het percentage dit keer wordt geëvenaard, gaat de burgemeester een pak Oegstgeester dakpankoekjes bij Smit afleveren in het provinciehuis in Den Haag.

Na de bijeenkomst in Oegstgeest vertrok Smit naar Leiden waar hij met onder meer burgemeester Lenferink een bezoek bracht aan een stembureau. Vanmiddag gaat Smit ook nog langs in Delft, Rijswijk en Den Haag. Vanavond is er een speciale verkiezingsavond in het provinciehuis waar de binnenkomende uitslagen op de voet worden gevolgd.

 

Leiden Leiderdorp Maatschappij Oegstgeest Politiek Regio Voorschoten Zoeterwoude Provinciale Statenverkiezingen 2023


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×