Serviceflat Schouwenhoven is een van de coronaproof stemlocaties in Leiden. (Foto: Chris de Waard)

Coronaveilig stemmen pas in de loop van de ochtend

Bij serviceflat Schouwenhoven, verzorgingstehuis Overrhyn, woonzorgcentrum Rijn en Vliet en zorgcentrum Roomburgh kan woensdag veilig worden gestemd door mensen die nog  voorzichtig moeten zijn in verband met het coronavirus.

Op die locaties beloofde de gemeente Leiden voldoende ruimte om afstand te houden, spatschermen, mondkapjes en desinfectiemiddelen. Bij Schouwenhoven ging dat vanmorgen mis. De beloofde coronamaatregelen waren daar niet vanaf het openen van het stembureau aanwezig, geeft woordvoerder van de gemeente toe na vragen van Sleutelstad die er een melding over kreeg van iemand die daar veilig wilde stemmen.

“Er werden coronamaatregelen beloofd, maar daar was helemaal niets van te merken. Een bijna leeg pompje bij de voordeur, geen veilige looproute, de vrijwilligers droegen geen maskers en er was ook geen spatscherm”, zegt de vrouw die niet met name genoemd wil worden. “Toen ik de gemeente belde, zeiden ze dat de spatschermen kwijt waren, maar dat ze die nu weer hadden gevonden. Toen ik zei dat ik ervan baalde dat ik gevaar had gelopen, kreeg ik te horen dat dat wel mee zou vallen.”

De gemeente laat weten dat in de loop van de ochtend alsnog alle middelen zijn geplaatst. “Een mondkapje dragen is niet verplicht. Wel roepen we op om elkaar de ruimte te geven en rekening met elkaar te houden.”

 

Leiden Maatschappij Politiek Provinciale Statenverkiezingen 2023


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×