Fred Teeven. (Foto: Emile van Aelst)

Fred Teeven verkenner bij coalitievorming Zuid-Holland 

Oud-staatssecretaris van Justitie, Fred Teeven, gaat voor de BoerBurgerBeweging (BBB) in Zuid-Holland aan de slag als verkenner. Dat heeft de fractievoorzitter van BBB in Zuid-Holland, Hans Veentjer bekendgemaakt. BBB behaalde bij de Provinciale Statenverkiezingen in Zuid-Holland uit het niets 9 zetels.

Woensdag 15 maart hebben de inwoners van Zuid-Holland hun stem uitgebracht. Daaruit kwam de BBB Zuid-Holland als grootste partij naar voren. Zaterdag heeft BBB Zuid-Holland alle gekozen fracties in de nieuw te benoemen Provinciale Staten van Zuid-Holland, uitgenodigd voor een eerste kennismaking en duiding van de verkiezingsuitslag.

Fred Teeven gaat als verkenner onderzoeken of er voldoende basis is om een coalitie samen te stellen die op genoeg steun kan rekenen in de nieuw te benoemen Provinciale Staten van Zuid-Holland.

Leiden Leiderdorp Oegstgeest Politiek Regio Voorschoten Zoeterwoude Provinciale Statenverkiezingen 2023


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×