Hotel Nieuw Minerva. (Archieffoto: Emile van Aelst)

Open Monumentendagen Leiden zoekt versterking

Leiden heeft meer dan drieduizend monumenten en is daarmee de vierde monumentenstad van Nederland. Om iedereen hiervan te laten genieten organiseert Stichting Open Monumentendagen Leiden elk tweede weekend van september de Open Monumentendagen. Hiervoor zijn een bestuur actief, een coördinator en ruim 120 vrijwilligers. De organisatie zoekt nu versterking in de vorm van twee nieuwe bestuursleden en nieuwe vrijwilligers.

Heb je interesse in erfgoed en monumenten? Beschik je over organisatorische kwaliteiten, een frisse blik en voldoende tijd en energie? Vind je het leuk om een bijdrage te leveren aan een evenement dat in twee dagen tijd ruim 19.000 bezoekers verwelkomt? Reageer dan op een van de vacatures in het bestuur of meld je aan als vrijwilliger.

Het bestuur zoekt een penningmeester en een bestuurslid voor de werving van sponsoren en adverteerders. Het bestuur komt maandelijks bij elkaar. Het zwaartepunt in voorbereidende activiteiten valt in het voorjaar. In het weekend van september helpt iedereen mee in de uitvoering van het evenement. De bestuursfuncties zijn onbezoldigd en vragen een redelijke tijdsinvestering.

Vrijwilligers zijn tijdens de Open Monumentendagen actief in een van de monumenten. Zij ontvangen op zaterdag en/of op zondag de bezoekers, zorgen dat alles ordelijk verloopt en geven soms ook rondleidingen. Daarnaast zijn er allerlei activiteiten, bijvoorbeeld voor de jeugd, waarbij hulp nodig is. Vanuit de organisatie krijg je alle informatie om je rol goed in te vullen. Via vrijwilligersbijeenkomsten leer je ook de andere vrijwilligers kennen.

Kijk op www.openmonumentendagenleiden.nl voor meer informatie.

Cultuur Leiden Open Monumentendagen


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×