Het gebouwdvan het Hoogheemraadschap van Rijnland
(Foto: Hoogheemraadschap van Rijnland)

Informateur biedt verslag aan bij Hoogheemraadschap van Rijnland

Informateur Jan Swaag heeft donderdag zijn eindverslag gepresenteerd bij het Hoogheemraadschap van Rijnland. Op basis van zijn onderzoek adviseert hij een coalitie van BBB, VVD, PvdA, CDA en Agrarisch.

In zijn verslag schrijft Swaag dat het altijd zoeken is naar een optimum van tegemoetkomen aan signalen van de kiezer, voldoende draagvlak, efficiënt bestuur en herkenbaarheid. De voorgestelde coalitie van vijf partijen past hier volgens de informateur het beste bij.

“Inhoudelijk komen deze partijen het dichtst bij elkaar en het leidt ook in zetelaantal tot een stabiele coalitie”, aldus Swaag. De partijen hebben samen zeventien van de in totaal dertig zetels in het algemeen bestuur: BBB (5), VVD (4), PvdA (4), CDA (2) en Agrarisch (geborgd) (2).

Nieuw college
De partijen hebben kennis genomen van het advies. Zij hebben tot en met 29 juni de tijd om tot een nieuw college te komen. Op die datum, drie maanden na het begin van de zittingsduur van het algemeen bestuur, treedt het huidige dagelijks bestuur bij wet af. Als er dan nog geen nieuw college is, dan treedt de voorzitter in de plaats van het dagelijks bestuur.

Leiden Leiderdorp Maatschappij Oegstgeest Politiek Regio Voorschoten Zoeterwoude Waterschapsverkiezingen 2023


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×