Charlotte Ellerman organiseert de Science Run. (foto: Sleutelstad)

Opbrengst hardloopestafette Science Run naar vluchteling-studenten

Het Bio Science Park is zaterdag toneel van een hardloopestafette. De faculteit Wis- en Natuurwetenschappen van de Universiteit Leiden organiseert dan namelijk de Science Run. Hardloopteams gaan in estafettevorm vier keer vijf kilometer afleggen om geld op te halen voor gevluchte studenten. Charlotte Ellerman van de faculteit is van dichtbij betrokken bij de organisatie: “We hebben er onwijs veel zin in, het wordt hartstikke gezellig.”

Bij de estafette halen teams zoveel mogelijk geld op voor stichting UAF. Die stichting helpt studenten die gevlucht zijn om hun studie weer op te pakken en om daarna werk te vinden. “Er zijn in deze tijd heel veel vluchtelingen, ook hier in Leiden. Daar zitten ook een hoop studenten tussen”, weet Ellerman. “Die willen we heel graag helpen, al is het maar een klein beetje.”


Sport071-presentator Cor van der Velden in gesprek met Charlotte Ellerman.

Inmiddels hebben 57 teams zich ingeschreven. “Van onze faculteit doen medewerkers en studenten mee, maar ook van andere faculteiten”, zegt Ellerman. “En ook medewerkers van bedrijven op het Science Park.” Er komen zelfs hardlopers speciaal voor naar Leiden. “Een aantal oud-collega’s die vroeger bij Wis- en Natuurwetenschappen werkten, komen speciaal voor de Science Run weer terug.”

Jaarlijks
Enthousiaste hardlopers kunnen zich nog altijd inschrijven voor het evenement. “Op universiteitleiden.nl/leidensciencerun is alle informatie te vinden”, legt Ellerman uit. “Daar is ook te vinden hoe je het goede doel kunt steunen.” De teller staat inmiddels op 5.600 euro, maar daar kan natuurlijk nog veel meer bij, moedigt Ellerman aan.

Ook publiek is van harte welkom om te komen aanmoedigen. “Dat vinden we gezellig. Het parcours loopt van de faculteit aan de Niels Bohrweg tot aan Park Landskroon in Oegstgeest.” Voor wie zaterdag niet uitkomt, is er volgend jaar weer een kans als het aan Ellerman ligt. “Het team is enthousiast om het ieder jaar te organiseren. Het is dan ook al de vijfde keer, alleen de voorbije drie jaar gooide de coronapandemie roet in het eten.” Inschrijven kan nog tot en met vrijdag 14 april.

Leiden Maatschappij Oegstgeest Science Sport


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×