De Zoeterwoudse oud-wethouder Mirjam Ateş-Snijdewind ontvangt de onderscheiding uit handen van minister Franc Weerwind van rechtsbescherming. (Video: Fadime Örgü)

Vredesprijs voor oud-wethouder Ateş uit Zoeterwoude

De Zoeterwoudse oud-wethouder Mirjam Ateş-Snijdewind ontving dinsdagavond in Den Haag de Vredesprijs 2023 vanwege haar inzet voor verbinding en vrede in de Nederlandse samenleving en daarbuiten.

Ze kreeg de prijs tijdens de zevende Nationale Iftar van de Nederlands-Turkse ondernemersvereniging Hotiad en het Contactorgaan Moslims Overheid (CMO) uit handen van minister Franc Weerwind van rechtsbescherming.

Naast wethouder voor het CDA is Ateş voorzitter van Religies voor Vrede Nederland. Dat is de Nederlandse afdeling van Religions for Peace. Ook was ze actief betrokken bij de oprichting van de School van Vrede in Almere. De school is inmiddels van start, Ateş is er nu toezichthouder.

Mensen die zich minimaal tien jaar hebben ingezet voor verbinding in de Nederlandse samenleving komen in aanmerking voor de Vredesprijs. Ateş-Snijdewind voldoet daar ruimschoots  aan, zo memoreerde Weerwind. Hij noemde haar een ervaren vredestichter en roemde haar inzet voor het leggen van verbindingen tussen mensen met diverse culturele en religieuze achtergronden.

In haar dankwoord vroeg de prijswinnaar aandacht voor de School van Vrede in Almere waar ze bij betrokken is. “Dit is een algemene bijzondere basisschool waar het kind leert in verbinding met anderen, met de natuur en over de verschillende wijsheden van de mensheid.”

Maatschappij Zoeterwoude


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×