(Foto's: Gerry van Bakel)

Kentekencamera's op Breestraat en Campus (Y)ours aangezet

Op de Breestraat en op Campus (Y)ours zijn maandag de kentekencamera’s aangezet die automatisch monitoren en handhaven wie er wel, niet en wanneer mag rijden. Voor verschillende groepen zijn ontheffingen noodzakelijk. De voertuigen waarvan de kentekens door ontheffing bij de gemeente bekend zijn, kunnen het gebied betreden.

De handhaving komt uit de ‘Voortgangsrapportage Autoluwe Binnenstad en Leiden Duurzaam Bereikbaar’ die GroenLinks-wethouder Ashley North van Klimaat, Mobiliteit en Financiën aan de gemeenteraad heeft gestuurd. “Op de Breestraat gebeurt veel. Winkelen, laden, lossen, ondernemen, fietsen, in en uit de bus stappen en genieten van prachtige historische gevels”, zegt North. “Dit doen we graag op een veilige manier. Met het aanzetten van de kentekencamera’s zorgen we dat verkeer dat op de Breestraat komt, daar ook mag zijn. En belangrijker nog, op de juiste momenten.” Deze manier van handhaven wordt in de toekomst ook in andere straten worden ingevoerd.

Ontheffing
Om de Pieterswijk autoluw en verkeersveilig en te maken wordt de Langebrug bij de Schoolsteeg afgesloten voor doorgaand verkeer. De komende tijd wordt de bocht bij de Pieterskerkgracht iets aangepast. Naar verwachting gaan vervolgens op 8 mei de kentekencamera’s aan.

In de gebieden met kentekencamera’s heeft alleen verkeer met een ontheffing toegang.

  • ((Foto: Buro JP)
    ((Foto: Buro JP)
Leiden Maatschappij


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×