(Foto: Regio15)

Vanaf donderdag weer treinverkeer bij Voorschoten

Het spoor bij Voorschoten gaat donderdagochtend weer open. Dat meldt Prorail. De afgelopen dagen is gewerkt aan het herstel van het spoor na het treinongeluk op 4 april en dat gaat voorspoedig.

Eerder was de verwachting dat het treinverkeer vrijdag 21 april weer opgestart zou worden. Nu blijkt dat het werk sneller gaat dan werd verwacht. Onder meer het spoor is vernieuwd,  veiligheidssystemen zijn opnieuw geplaatst en getest en ook de bovenleiding is hersteld. Ook is er nieuwe ballast geplaatst en de kapotte dwarsliggers zijn vervangen.

Sinds 12 april werkt aannemer BAM aan het herstel van het spoor. Tot donderdagochtend wordt er nog gewerkt om de laatste zaken af te ronden, waarna het spoor weer in dienst genomen wordt. De bedoeling is dat de eerste trein met reizigers om 05.10 uur weer over het spoor bij Voorschoten rijdt.

Kraan
Op 4 april vond rond 4.30 uur een ongeluk plaats. Uit het feitenrelaas van ProRail blijkt dat een kraan te vroeg, te dichtbij of op het spoor is beland. Daardoor is een goederentrein tegen de kraan aangereden. Niet veel later reed een reizigerstrein op de wrakstukken van de kraan. De kraanmachinist kwam daarbij om het leven. Dertig mensen raakten gewond.

Maatschappij Voorschoten Treinongeluk bij Voorschoten


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×