Symbolische eerste lot Zonnebloemloterij overhandigd aan wethouder Bloemendaal. (Foto en video: Brigit Disseldorp)

Eerste lot Zonnebloemloterij voor wethouder Bloemendaal

De lotenverkoop van de jaarlijkse Zonnebloemloterij is weer van start. Met de opbrengst bekostigt Nationale Vereniging de Zonnebloem haar uitstapjes en activiteiten voor mensen (18+) met een lichamelijke beperking. In Wassenaar ontving wethouder Ritske Bloemendaal dinsdagmiddag symbolisch het eerste lot voor de loterij.

Door op bezoek te gaan bij mensen en uitstapjes te organiseren doorbreekt vrijwilligersorganisatie De Zonnebloem het sociaal isolement van mensen met een lichamelijke beperking. Van elk verkocht lot van de loterij komt vijfenzeventig procent direct terecht bij de plaatselijke Zonnebloemafdeling. Hiervan worden vele activiteiten en uitstapjes mogelijk gemaakt. Het overige deel komt ten goede aan de landelijke projecten van de Zonnebloem, waaronder de Zonnebloemauto’s en -fietsen en de organisatie van de loterij.

Volgens wethouder Bloemendaal is het belangrijk dat de gemeente aandacht besteed aan dit soort organisaties en haar acties. “We leven in een verzorgingsstaat waarin heel veel op orde is, maar zonder vrijwilligers is het niet compleet. Zij hebben absoluut een groot aandeel in het onder andere bestrijden van eenzaamheid onder ouderen”, aldus de wethouder.

Mensen die de Zonnebloem graag willen steunen, maar de vrijwilligers met hun loten aan de deur hebben gemist, kunnen ook online loten aanschaffen via www.zonnebloem.nl/loterij.

Maatschappij Regio


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×