(Archieffoto: Sleutelstad)

Thema Leidens Ontzet: Water en Vuur

Het thema van de viering en herdenking van Leidens Ontzet 2023 is Water & Vuur. Dat heeft de 3 October Vereeniging laten weten.

Guido Marchena is voorzitter van de commissie Optocht & Taptoe. Hij legt in een persbericht van de vereniging uit waarom de keuze dit jaar op dit thema is gevallen: “Op 3 October vieren en herdenken we de strijd om de vrijheid. Deze strijd, die nooit eindigt, wordt gesymboliseerd door water en vuur. Het zijn de grootste krachten van de natuur, die goed en kwaad kunnen doen en die elkaars tegenpolen zijn. Waar is de mens zonder vuur en waar is de mens zonder water? Water en vuur keren terug in onze kunsten: in film en literatuur en in de beeldende kunsten. Water en vuur staan voor voeding, leven én voor strijd en vernietiging. Water en vuur staan voor de tegenstellingen in het leven.”

Jubileumjaar
Volgend jaar viert de 3 October Vereeniging ‘450 jaar Leidens Ontzet’. Op het programma dan onder andere een reeks historische nieuwsuitzendingen waarin de gebeurtenissen van 450 jaar geleden worden behandeld alsof ze nu plaatsvinden. Ook wordt er gewerkt aan een jubileumdag in de omliggende gemeenten.

Cultuur Leiden Maatschappij Regio Leidens Ontzet 2023


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×