Marco van der Ploeg. (Foto: Roeland van Wely)

Open dag bij Issoria Hospice vanwege twintigjarig bestaan

Oorspronkelijk begon het Issoria Hospice aan de Plantage in Leiden in 2003. In 2013 was er een verhuizing naar de Burggravenlaan 11. Daar wordt nu het twintigjarig bestaan gevierd van wat inmiddels Stichting Issoria Hospice & Thuis heet. Thuis verwijst naar de fusie met VPTZ Leiden. Sindsdien wordt ook in de thuissituatie zorg en ondersteuning aangeboden.

Dinsdag 16 mei is er een open dag bij het hospice. Iedereen is welkom.

“Er is veel veranderd in de afgelopen twintig jaar”, vertelt Marco van der Ploeg, directeur bij Stichting Issoria Hospice & Thuis. “De gasten zijn mondiger geworden. De kijk op overlijden is in de maatschappij veranderd. Vroeger was het gebruikelijker om thuis te overlijden. De nieuwe huizen lenen zich er minder voor. De mensen worden ouder. Ze hebben daardoor naast aandacht meer zorg nodig. We streven er naar dat mensen in de laatste levensfase zich op hun gemak voelen. Het leven stopt niet meteen als je hier wordt opgenomen.”


Marco van der Ploeg vertelt over 20 jaar Issoria Hospice in het radioprogramma De ochtend met Marianne en Roeland.

Open dag
Wie wil kennismaken met Issoria Hospice & Thuis kan dinsdag 16 mei tussen 16.00 en 19.00 uur langskomen op de open dag. Je kunt dan onder leiding van een van de vrijwilligers een kijkje nemen in het huis, waar zeven kamers voor gasten zijn. Vrijwilligers, verpleegkundigen en medewerkers zijn aanwezig om vragen te beantwoorden over bijvoorbeeld (vrijwilligers)werk in het hospice en in de thuissituatie. Ook kunnen bezoekers meer informatie ontvangen over rouwondersteuning door Issoria.

Leiden Maatschappij


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×